Serbian English
 • UPIS U ARTIMEDIJU 2020/21

  ŠKOLUJ SE ZA POSAO BUDUĆNOSTI! SAMO U ARTIMEDIJI!

   

  Srednja škola Artimedia ekskluzivno predstavlja najnoviji originalni obrazovni profil

   

  SARADNIK U DIGITALNIM MEDIJIMA.

   

  Komjuniti i marketing menadžeri, kopi rajteri, dizajneri digitalnih medija, grafički dizajneri, ali i frilenseri - Influenseri, blogeri, vlogeri, jutjuberi. 

   

  Profesionalne veštine, Tips&Trics u digitanim medijima ali i digitalnom marketingu - jer sve to isto rade kompanije svuda u svetu.

   

  Samo u Artimediji najnoviji obrazovni profil


  SARADNIK U DIGITALNIM MEDIJIMA


  Predupis u toku. Prijavi se na 011 30 66 369

   

   

  Zabrinutost oko izbora srednje škole sada je prošlost jer srednja škola Artimedia ispunjava sve moderne standarde koje nameće savremeno školstvo, o čemu svedoče generacije zadovoljnih učenika i njihvih roditelja.

  Srednja škola Artimedia je inspirativna sredina za ambiciozne i kreativne mlade ljude koji žele da razvijaju sopstvene veštine i sposobnosti. Ona je tu da pruži funkcionalno praktično znanje i dobru primenu za visoke škole i fakultete ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu.

   

  Srednju školu Artimedia upisuju učenici koje zanima savremeno i moderno obrazovanje, oblast Kultura, umetnost i javno informisanje, oni koji od škole očekuju novo, izazovno, podršku, motivaciju, kvalitetno okruženje vršnjaka, kvalitetan rad na nastavnim sadržajima koji nisu teret već zadovoljstvo, pomeranje granica, moderne nastavnike, moderna nastavna učila, kreativne projekte...

  Zgrada škole je smeštena u mirnom kraju grada na Banovom Brdu, u Orfelinovoj 57. Namenski izgrađen objekat prema propisanim standardima za realizaciju obrazovno-vaspitnih sadržaja srednje škole garantuje učenicima visok kvalitet nastave i bezbednosti. Budući da kreativan ambijent doprinosi i kreativnijem procesu rada, u dizajniranju enterijera vodilo se računa da on ispunjava estetske i funkiconalne zahteve prostora koji će formirati radni profil učenika i omogućiti mu da bez previše napora i ometanja svoje ideje sprovodi u delo. Korišćenjem napredne tehnologije i inovativnih nastavnih sredstava unapređen je i sam kvalitet nastave, o čemu govore i sami uspesi učenika.

  Srednja škola Artimedia je koledž sistem obrazovanja. Artimedijin radni dan od 8 radnih sati ispunjen je različitim sadržajima i aktivnostima. Učenici dolaze u školu u 8:15 sa ključem od školskog ormarića i sa tim istim ključem odlaze kući u 16:30. Redovna nastava se realizuje u intervalu od 8:30 do 14:30 nakon čega sledi vreme za odmor učenika, časovi učenja i sekcije.

  Nakon redovne nastave sledi realizacija najrazličitijih projekata, sekcije kao i učenje uz nadzor dežurnih nastavnika. Specijalizovanim nastavnim sredstvima kao i specijalizovanim prostorima, Artimedia pruža svojim učenicima odličnu osnovu za realizaciju različitih profesionalnih projekata u samoj školi. U okviru svih dnevnih aktivnosti, veliku ulogu igraju nastavnici-mentori koje učenici biraju nakon mesec dana boravka u školi.

  S obzirom na to da je nastavni proces programiran za rad u malim grupama, ciljevi i zadaci nastavnih sadržaja usklađeni nastavnim planom i programom ali i potrebama učenika koji se školuju u školi koja radi u sferi Kultura, umetnost i javno informisanje, učenici imaju sve neophodne preduslove da kompletne nastavne i vannastavne obaveze realizuju u okviru 8 sati provedenih u srednjoj školi Artimedia.

   

  Artimediju upisuju učenici iz svih krajeva Srbije, regiona, iz Evrope.

  Artimedia nudi 3 programa:

  1. Dramski smer

  Obrazovni profil Saradnik u dramskoj umetnosti, pored opšte obrazovnih nastavnih predmeta, obuhvata i stručne nastavne predmete: gluma, režija, scenario, montaža, kamera, dramaturgija, produkcija u kulturi i medijima.

  2. Muzički smer

  Obrazovni profil Saradnik u muzičkoj umetnosti, pored opšte obrazovnih nastavnih predmeta, obuhvata i stručne nastavne predmete: muzička produkcija, snimanje i obrada zvuka, primenjena muzika, pevanje, harmonija, solfeđo, istorija muzike.

  3. Novinarski smer

  Obrazovni profil Novinar saradnik, pored opšte obrazovnih nastavnih predmeta, obuhvata i stručne nastavne predmete: odnosi sa javnošću, novinarstvo, novinarski žanrovi, istorija medija, stilistika, komunikologija, retorika i novinarska etika.

  Kroz unikatne Artimedia programe stičeš potrebna znanja i veštine za lakši upis na fakultet ali i za obavljanje poslova: glumca, reditelja, producenta, scenariste, snimatelja, montažera, dizajnera zvuka, pevača, novinara...

  Izaberi smer i postani Saradnik u dramskoj umetnosti, Saradnik u muzičkoj umetnosti ili Novinar saradnik.

  OVLADAJ VEŠTINAMA!

  Kroz praksu i projekte stekni iskustvo i ovladaj veštinama glume, režije, snimanja, montaže, pisanja scenarija ili snimanja i obrade zvuka i pevanja ili pak istraživačkog novinarstva.

  Artimedia je srednja škola koja posebnu pažnju posvećuje praktičnom radu kada su u pitanju umetničko stručni smerovi. Nastavnim planom i programom škole predviđen je fond za realizaciju praktične nastave za učenike III i IV razreda. Zahvaljujući specijalizovanim prostorijama i bogatom fondu stručnih nastavnih učila škole, neophodnih za realizaciju različitih projekata, profesori i učenici su u mogućnosti da kontinuirano realizuju praktični deo nastave. Organizacija škole po KOLEDŽ sistemu od osam radnih sati dnevno, pruža vremenski okvir za nesmetan i kontinuiran rad. Umetničko okruženje, talentovani učenici i profesori koji dodatno motivišu i usmeravaju učenike, vode do brojnih inicijativa za pokretanje projekata koji dodatno obogaćuju planirane godišnje aktivnosti i uključuju  učenike mlađih razreda.

  U školskom tonskom studiju se sinhronizuju animirane i igrane serije koje se emituju na raznim TV stanicama, stvaraju se kompozicije, snimaju muzički aranžmani, realizuju pesme. Terenskim snimačima zvuka se snimaju ambijentalni zvuk i dijalozi u okviru filmskih projekata a potom se u specijalizovanom prostoru snimljeni materijali edituju i pristupa se izradi mixa i mastera. Kamerama, od analognih do digitalnih, realizuju se segmenti praktičnog rada vezanih za novinarski ili dramski smer. U tom smislu, specijalizovani foto-video studio škole ima veoma važno mesto.

  Pored praktičnog rada koji se realizuje u školi ili sa školskom opremom u eksterijeru, škola ima partnerstva za realizaciju praktične nastave sa različitim institucijama, filmskim i tonskim studijima, produkcijama, pozorištima, radio i tv stanicama, novinskim kućama i istaknutim pojedincima.

  Ovaj vid praktičnog rada je ekskluzivan i omogućava učenicima škole da se upoznaju na terenu sa najnovijom, sofisticiranom opremom, da unaprede svoja teorijska i praktična znanja i uključe se u neposredan rad koji odražava realnu sliku i specifičnosti profesionalnog radnog okruženja.

  BEZ DOMAĆEG KOD KUĆE!

  U okviru koledž sistema Artimedije, svi “domaći zadaci” rade se u školi.

  Organizacijom radnog dana, predviđen je period za učenje. Tokom tog vremena, učenici uz superviziju dežurnih nastavnika realizuju rekapitulaciju sadržaja tog dana sa idejom da se obnovi i dopuni znanje ili dodatno objasne nastavne lekcije.

  Pažnjom na časovima, radom u malim grupama i organizovanim učenjem, stiču se radne navike, a učenicima omogućava da sve svoje školske obaveze realizuju upravo u školi.

  UPIŠI FAKULTET KOJI POŽELIŠ

  Po završetku srednje škole Artimedia osim na umetničke akademije, dobijate prohodnost na velikom broju različitih fakulteta kako u zemlji tako i u inostranstvu. Artimedia pruža i podršku svojim učenicima koji žele da studiraju u inostranstvu u formiranju portfolija i apliciranju na željene univerzitete.

  Kroz projekat kulturno-obrazovne saradnje Srbije i Rusije obezbeđen je veliki broj stipendija na ruskim univerzitetima za buduće studente iz Srbije. 

   

  Ukoliko si posebno motivisan za filmsku, pozorišnu, muzičku ili TV produkciju, srednja škola Artimedia ti nudi unikatno školovanje, učešće u školskim i profesionalnim projektima i pravo najboljih učenika za umanjenu školarinu.

  UPIS

  Artimedia ima sopstvenu prijemnu proceduru i ne uzima u obzir bodove iz osnovne škole. Potrebno je zakazati besplatno testiranje i informativni razgovor o upisu na broj telefona škole 011 30 66 369.

  VELIKE SUBVENCIJE ZA ŠKOLOVANJE U ARTIMEDIJI

  Na osnovu verifikacije Ministarstva prosvete RS i odluke o ogledu i unikatnosti programa, kao i fonda za stipendiranje Škole za talente, Artimedia je obezbedila ograničen fond za stipendiranje budućih učenika. Visina subvencije zavisi od rezultata testiranja, prethodnih postignuca kandidata, nagrada...

  Velike subvencije su u toku!

  Zakaži testiranje i informativni razgovor na +381 11 35 71 987, +381 11 30 66 369

  Share