Serbian English
 • Dan škole

  • Dan škole 2011 Dan škole 2011
   ARTIMEDIA OPENING EVENT

   

  U četvrtak 5. Maja 2011 godine, održana je svečanost povodom godinu dana od osnivanja unikatne srednje škole ARTIMEDIA. Ovo veče će ostati upamćeno po sjajnoj muzici benda Filip Pat & Untouchables, izvanrednom performansu učenika škole i prijatnom i modernom ambijentu u same zgrade škole. Dodeljena je i specijalna nagrada škole „Artista godine“ koja je pripala učeniku Aleksandru Baošiću. Brojne poznate ličnosti, predstavnike kulturne elite, medija i većih kompanija, pozdravili su direktor škole Saša Mirosavljević i osnivači Saša i Radmila Borojević. 

   

   

   

  • Dan škole 2012 Dan škole 2012
   Glamurozni rođendan srednje škole ARTIMEDIA

   

  Unikatna srednja škola Artimedia je 5. maja 2012. godine proslavila svoj rođendan. Tim povodom je upriličena svečanost kojoj su prisustvovali akademici, umetnici, javne ličnosti kao i gosti iz regiona. Učenici su predstavili originalni program „Scenska slagalica u tri čina“ uz njihovu autorsku muziku. Specijalna nagrada škole „Artista godine“ pripala je učenici Maši Đorđević. Na koktelu nakon programa, gosti su uz koktel uživali iz muziku naših popularnih muzičara.

   

   

   

  • Dan škole 2013Dan škole 2013
   ARTIMEDIA RED CARPET 

   

  Sinoć, 12. juna 2013. Godine, je bioskop Roda Cineplex sijao holivudskim sjajem. Premijerom prvog učeničkog autorskog filma “Mi možemo sve”, srednja škola Artimedia je proslavila svoj treći rođendan. Ova godina je za Artimediju imala poseban značaj jer je to godina kada ispraća svoju prvu generaciju maturanata. Maturante je pozdravio i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin kao i predstavnik Ministarstva prosvete. Po crvenom tepihu je prošetala cela ekipa filma ali i mnoge poznate ličnosti koje podržavaju umetnost i mlade talentovane ljude. Leonitna i Ana Bebić su dale podršku mladim umetnicima. Dodeljena je i specijalna nagrada škole “Artista godine” koja je ove godine pripala učeniku Dimitriju Prodanoviću, dok je za Đaka generacije proglašena učenica Maša Đorđević.

   

   

   

  • Dan škole 2014Dan škole 2014
   

   

  U četvrtak 19.06.2014. u do poslednjeg mesta ispunjenoj Velikoj sali Zvezdara teatra, srednja škola Artimedia svečano je obeležila Dan škole i predstavila drugu generaciju maturanata koju ispraća. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz javnog i kulturnog života, poput glumaca Irfana Mensura i Srne Lango, Leontine Vukomanović, Lejle Hot, direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzane Paunović i Nenada Borovčanina, državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta.
  Državni sekretar Nenad Borovčanin se obratio prisutnima istakavši kako je bogatstvo zemlje, ali i regiona postojanje srednje škole koja je posvećena otkrivanju, negovanju i razvoju mladih talenata koji, po njegovom mišljenu, predstavljaju buduću elitu jedne zemlje. Nenad Borovčanin je takođe naglasio kako će Ministarstvo omladine i sporta permanentno podržavati buduće projekte i aktivnosti Artimedie, jer smatra da su mladi budući nosioci kulture, umetnosti i razvoja naše zemlje.
  Na samom početku svečanosti predstavljeni su ovogodišnji maturanti kojima su dodeljene diplome i pohvalnice za izuzetan uspeh i postignuća u oblasti filmske umetnosti. Publici je predstavljen bogat umetnički program koji se sastojao od filmskog omnibusa pod nazivom "Savremena filozofija". Pomenuto filmsko delo u potpunosti su realizovali učenici.
  Dodeljena je i specijalna nagrada škole Artista godine učenici trećeg razreda, Jeleni Živković koja se svojim talentom i angažovanjem izuzetno istakla u protekloj školskoj godini. Za đaka generacije proglašen je učenik Stefan Andrejić.

   

   

   

  • Dan skole 2015Dan skole 2015
   ARTIMEDIA HOLIVUD U BEOGRADU

   

  U svečanom ambijentu Pozorišta na Terazijama obeležen je jubilej - petogodišnjica rada jedinstvene srednje škole Artimedia.
  Svečanim defileom treće generacije maturanata uz proglašenje djaka generacije, kao i specijalne nagrade "Artista godine", ova obrazovna ustanova pokazala je kako izgleda "holivudska" promocija budućih filmskih i televizijskih stvaralaca.
  Kako je Artimedia lider u svaremenom obrazovanju, ne iznenadjuje prisustvo i otvorena podrška već priznatih umetnika i scenskih stvaralaca poput Leontine Vukomanović, Tatjane Vojtehovski, Andreja Sepetkovskog, Irfana Mensura, kao I predstavnika diplomatskog kora I Ruskog doma, kao I direktorke kancelarije za ljudska I manjinska prava g-dje Suzane Paunović.
  Specijalni gost svečanosti bio je i ministar za sport i omladinu, g-din Vanja Udovičić, koji se svojim prisustvom dao podršku mladim, neafirmisanim umetnicima, budućim profesionalcima. Obraćajući se zvanicama, ministar je istakao da se osim u obrazovnom smislu, Artimedia ističe i u zapošljavanju mladih nastavnika i stručnjaka u kulturi i umetnosti.
  Citirajući najupečatljiviji detalj iz Artimedia filma, prikazanog na jubileju, ministar Vanja Udovičić počeo je svoj govor uz podršku ovako značajnom jubileju: “Za samo 5 godina Artimedia je postigla ogroman uspeh i dala mladima kvalitet i šansu da se iskažu. Izražavam veliko zadovoljstvo zbog postojanja institucije ovog tipa i želim vam da trajete jako dugo. Opšte je poznato da na mladima svet ostaje stoga vam želim uspešnu budućnost jer ste vi, kao i svi ostali ovogodišnji maturanti kreatori svetlije i naprednije Srbije." , dodao je Udovičić.
  Svečanost je završena izvodjenjem nagradjivane predstave "Bog masakra", u realizaciji učenika III godine, dramskog smera.

   

  https://youtu.be/jK9mF267O0U

   

  https://youtu.be/P9CfYTpUtQc

   

  https://www.youtube.com/watch?v=GDIi8ws6eN4

   

   

  Share