Serbian English
 • Humanitarnost na delu

  Humanost predstavlja jedan od vodećih principa u funkcionisanju srednje škole Artimedia.

   

  Ona se očitava kako u malim tako i u velikim stvarima. Možete je primetiti na časovima učenja kada jedna od učenica preuzme na sebe ulogu profesora, i svim drugarima objašnjava matematiku za sutrašnju kontrolnu vežbu. Ili kada jedan od učenika preuzme na sebe ulogu DJ-a, puštajući muziku mladima sa smetnjama u razvoju koji učestvuju u kreativnim radionicama koje se realizuju u školi. 

   

  Human pristup učenika Artimedije primetna je u nastojanju da se svi drže zajedno i timski rade na projektima. Priprema za “velika dešavanja” kao što su školske manifestacije, predstave ili muzički koncerti, predstavljaju pravi primer timskog duha i zajedništva. 

   

  Negovanje različitosti i tolerancije u školi ogledaju se kroz uvažavanje razlika između dece i primenu individualizovanog pristupa u radu sa njima. Profesori Artimedije nastoje da svoj rad prilagode potrebama dece, uvaže njihova interesovanja i želje. Poštovanje humanih principa radnog kolektiva očitava se u njihovom prijateljskom ali i profesionalnom odnosu koji imaju sa učenicama. Srednja škola Artimedia se uvek rado odaziva na sve humane akcije i nesebično daje svoj doprinos.

   

  • Kreativne radionice
  Kreativne radionice

   

  Profesori i deca Artimedije humanost na delu pokazali su i kroz spremnost i posvećenost angažmanu u kreativnim radionicama koje su u školi realizovane za mlade sa smetnjama u razvoju. Učenici su se u toku mesec dana družili sa mladima sa smetnjama u razvoju kroz zajedničko učešće na kreativnim radionicama iz oblasti glume, plesa, pevanja i slikanja. 

  Učenici Artimedije demonstriraju humanost kroz spremnost da se uključe u humanitarne projekte. Jedan takav projekat realizovan je u školi u vidu kreativnih radionica za mlade sa smetnjama u razvoju. Učenici su u toku mesec dana svake subote ujutru ustajali, i dolazili u školu kako bi se družili sa svojim vršnjacima koji imaju teškoće u razvoju. 

  Negovanje humanih principa predstavlja sastavni deo školskog života Artimedije i ovu školu čine mestom gde se svi osećaju jednako poštovano. 

   

  • Projekat Srbija voli zivot
   „Zdrava Srbija-Voli život“

   

  U okviru inicijative „Zdrava Srbija-Voli život“, čiji je idejni tvorac nemački umetnik Majk Kulman, a pod pokroviteljstvom Ministarstava omladine i sporta, Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, učenici srednje škole „Artimedia“ su naslikali sliku velikog formata na temu radost i ljubav. Cilj projekta je pospešivanje ljubavi, saosećanja i individualne odgovornosti za zdravlje, dok je Dan ljubavi osmišljen sa idejom da decu podstakne da aktivno iskazuju na ono što vole i to podele sa drugima kroz svoje crteže. Na dan katoličkog Božića, beogradskom nadbiskupu i metropolitu monsinjor Stanislavu Hočevaru, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin i učenici srednje škole Artimedia, uručili su poklon, kolektivni rad na temu - radost, naslikaj ono sto voliš. Učenici su istakli da rad predstavlja ljubav kao najvažniju energiju koja sve pokreće kao i zdrav način života, veru i nadu koje su uvek u nama. Nadbiskup se zahvalio recima "Molićemo se za vas i za ostalu decu sveta. Lepo je videti da mladi ljudi veruju i šire ljubav i nadu." Jelena Živković, Neda Radenković, Stefan Dimčić, Stevan Matić, Janko Đurić, Tara Basara, Marija Ćaldović, Jovana Mitrović uz pratnju profesora scenografije Ilije Višnjića su sinoć bili naši dostojni predstavnici.

   

   

   

   

   

  • Artimedia humanitarni koncert za pomoc maloj Lani
   Artimedia humanitarni koncert za pomoć maloj Lani

   

  Učenici srednje škole Artimedia su organizovali humanitarni koncert za pomoć maloj Lani. Koncert su podržali i svojim prisustvom uveličali glumci iz filma Montevideo. Prikupljen novac je uplaćen kao pomoć za lečenje male Lane.

   
   
   
   
   
   
   
   
   

  • Prikupljanje pomoci za poplavljena podrucja
   Prikupljanje pomoći za ugrožena područja obuhvaćena poplavama


  Fondacija „Novi dan-novi život“, srednja škola „Artimedia“ i UMS organizovala su prikupljanje pomoći za poplavljena područja. Akciju su pokrenuli srednjoškolci, a sakupljala se pomoć namenjena stanovnicima opština Lajkovac, Smederevska Palanka, Šabac.

  Prikupljena je veća količina hrane, higijenskog materijala, hrane za bebe, pelena, odeće, obuće, koju su neprestano donosili učenici i njihovi roditelji, kao i članovi Internacionalne policijske asocijacije regije Beograd, ali drugi koji su želeli da doprinesu ovoj akciji. 

   

   

   

  Učešće u akciji: „Čep za hendikep“

   

  Sakupljanjem čepova učenici su učestvovali u akciji „Čep za hendikep“, koja je obezbedila nabavku gusenice za kolica za Anu Janković, koja je u budnoj komi dve godine

   

   

  Učešće u akciji: „Za poplavljene u Srbiji“ – prikupljanje humanitarne pomoći

   

   

  Saradnja sa Domom za decu ometenu u razvoju – Sremčica

   

  Centar za omladinu Tvoja Srbija u partnerstvu sa Ustanovom za decu i mlade „Sremčica“ i Srednjom školom „Artimedia“ realizuje projekat „Škola pametne komunikacije“. Mladi koji učestvuju u ovom projektu će stvoriti umetnička dela u okviru radionica, koja će biti predstavlјena javnosti – pesme, crteže i slike, kao i veliki grafit mural koji će biti naslikan na spolјnom zidu Ustanove „Sremčica“.

   

   

   

  Share