Serbian English
 • Profesori na sceni

  Aleksandar Lazić, nastavnik glume

   

  Diplomirao u klasi Nebojše Dugalića na Akademiji Umetnosti. 

  Pozorišnu karijeru započeo glavnom ulogom u komadu N. Ostrovskog "Unosno mesto" na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Pozorišnu karijeru nastavio na daskama BDPa igrajući nekoliko uloga i JDPa u predstavi "Buba u uhu". Još kao student snimio seriju "Jelena" , a nakon toga uloge ostvario u serijama "Ulica lipa", " Cvat lipe na Balkanu". Na RTSu radio popularne serijale školskog i obrazovnog programa. Rad na televiziji nastavio kao voditelj jutarnjeg programa "Dizanje" na B92. 

  Filmske uloge ostvario u filmovima: "Bližnji","Na lepom plavom Dunavu", "Bićemo prvaci sveta", "Paradigma".

  Autor nekoliko pozorišnih dela za mlade i scenarista i reditelj dečijeg filma " Svačije srce iste je boje". 

   

  Lejla Hot, nastavnica muzičke umetnosti, pevanja, solfeđa, harmonije i istorije muzike

   

  Završila je srednju muzičku školu (odsek klavir i solo pevanje) i dobitnik je niza nagrada na republičkom i međunarodnom nivou u okviru svog školovanja. Godine 2011. postaje i diplomirani pijanista Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

  2007. godine odnosi dvostruku pobedu na festivalu “Sunčane skale” u Crnoj Gori.

  2008. godine dobija nagradu za najbolju kompoziciju na Budvanskom festivalu

  Iste godine biva izabrana za predstavnika Srbije na međunarodnom festivalu “Slavjanski Bazar” u Belorusiji, gde dobija specijanu nagradu beloruskog telekoma. 2010. godine na budvanskom festivalu dobija nagradu za scenski nastup. 2012. godine objavljuje svoj album prvenac. Učestvovala je u sinhronizaciji crtanih filmova kao sto su “Frozen” I “Rio 2” . Pevala je i komponovala veliki broj džinglova za neke od najslušanijih radio stanica, kao I veliki broj reklama. Kontinuranim višegodišnjim radom kao prateći vokal, saradnik na aranžmanima, snimatelj, na svojim, kao i na tuđim pesmama, kao i produciranjem vokala drugih izvođača, stiče veliko studijsko iskustvo. Sarađivala je kao autor muzike i teksta sa decom, mladim neafirmisanim kao i afirmisanim iskusnim izvođačima. Kao prateći vokal na pesmama gostovala je mnogim našim muzičarima (Dado Topic, Marija Šerifovic, Tijana Dapčevic, MVP, Flamigosi, Nataša Bekvalac…) Više od 5 godina se aktivno bavi pedagoškim radom što privatno, što u okviru UMS škole za talente. Iza nje je veliki broj festivalskih i klubskih nastupa, kao i mini koncerata.

   

  Milena Minja Bogavac, nastavnica dramaturgije i scenarija

   

  Spisateljica, dramaturškinja, pozorišna rediteljka, scenaristkinja, pesnikinja I radnica u kulturi. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Komadi su joj prevođeni na brojne jezike, uvršteni u antologije savremene drame, izvođeni u brojnim srpskim i evropskim pozorištima, i predstavljeni na relevantnim festivalima u Avinjonu, Njujojrku, Visbadenu, Londonu, Lidsu i drugim...  Dobitnica je nagrada „Borislav Mihajlović- Mihiz“, za dramsko stvaralaštvo, „Josip Kulundžić“ za „izuzetan uspeh u oblasti pozorišta“, dve godišnje nagade Malog pozorišta „Duško Radović“ i nekoliko drugih. Od 1999. sa rediteljkom Jelenom Bogavac, vodi neformalnu, pozorišnu trupu Drama Mental Studio. Trupa je realizovala više od pedeset umetničkih projekata, a nezavisno od rada u trupi, Milena Bogavac sarađuje sa brojnim rediteljima, umetnicima, institucijama i organizacijama među kojima su: Bitef, Bitef teatar, Centar E8, Teorija koja hoda, Per.Art, Forum za novi ples Srpskog narodnog pozorišta i druge... Od 2001. godine, radi u organizaciji Bitefa, a 2015. na ovom festivalu dobila je priznanje za Polifonu autorku (sa četiri predstave u programu Bitef polifonije). Piše i izvodi slem poeziju, a prve dve zbirke: „Ekonomsko propagandna poezija“ (2005) i „Moj slem je duži od tvog“ (2011) objavio joj je Studentski kulturni centar u Novom Sadu. Autorka je romana „Istorija srca“ (Princip Bonart pres, 2012), kao i nekoliko drama objavljenih u različitim izdanjima.  Od 2006-2011. radila je kao selektorka i umetnička direktorka Ex teatar festa- festivala eksperimentalnog, niskobudžetnog i anagžovanog pozorišnog izraza u Pančevu. Od 2009. godine, članica je kreativnog tima omladinske organizacije Centar E8, uokviru koje je režirala nekoliko uspešnih i višestruko nagrađivanih predstava,  sa mladima i za mlade. U saradnji sa Vojislavom Arisćem, razvija metod kolektivnog autorstva, nazvan „Pozorište kao omladinski rad“,  predstavljen na značajnim festivalima i konferencijama kakvi su: Bitef, Performing the world (Njujork), Man engage (Nju Delhi) i drugi.  Pisala je scenarija za više filmova i serija, od kojih su najznačajniji „Pored mene“ (u režiji Stevana Filipovića; Zlatna arena u međunarodnoj selekciji 62. Pulskog filmskog festivala; Nagrada mlade publike na Sarajevo film festivalu 2015.) i tri epizode serijala „Otvorena vrata“. Od 2015. godine članica je upravnog odbora srpskog ogranka ASSITEJ-a, globalne mreže za unapređenje pozorišta za decu i mlade,  a od 2016. i članica upravnog odbora Bitef festivala.  Redovno vodi radionice zasnovane na upotrebi pozorišta u edukaciji, radionice pisanja i izvođenja slem poezije i radionice za razvoj dramskog teksta.

   

  Dr Ana Stevanović, nastavnica produkcije u kulturi i medijima i kulturologije 

   

  Nakon maturiranja u Petoj beogradskoj gimnaziji, godine 2003. upisuje menadžment i produkciju u pozorištu, radiju i kulturi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U julu 2008. godine diplomira i završava fakultet ostvarivši prosečnu ocenu 9.73. U oktobru iste godine upisuje doktorske naučne studije menadžmenta kulture i medija kao prva na listi. Položivši sve ispite, ostvarila je prosek 9.41. Doktorirala je na temi psihologije menadžmenta i liderstva, organizacionih inovacija ustanova kulture i psihologije kreativnosti.

  Od 2004. godine aktivno učestvuje u organizaciji istaknutih kulturnih događaja. Tokom desetogodišnjeg iskustva ponajviše se bavila komunikacionim strategijama i odnosima s javnošću tako da je radila kao PR menadžer Menđunarodnog filmskog festivala FEST, Beogradskog festivala kratkometražnog i dokumentarnog filma, filmskog festivala Slobodna zona, internacionalnog festivala Cinema City u Novom Sadu, filmskog festivala Beldoks, itd. Višegodišnju saradnju na implemetaciji projekata imala je s Beogradskom filharmonijom. Tokom studiranja, bila je stipendista Ministarstva prosvete i nauke RS, Skupšine Grada Beograda, Republičkog zavoda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, a primila je i stipendiju Eurobanke EFG namenjene najboljim studentima u Srbiji. Pored ovih, bila je stipendista Vlade Republike Grčke koja joj je omogućila školovanje na Aristotelovom Univerzitetu u Solunu i to u školi savremenog grčkog jezika. Učestvuje i prezentuje naučne radove u oblasti medijske etike u zemlji i inostranstvu, a pored toga, objavila je desetak naučnih radova u domaćim i međunarodnim naučnim časopisima. Govori grčki i engleski jezik, a služi se ruskim jezikom. 

   

  Kristina Đurić, nastavnica srpskog jezika i književnosti i građanskog vaspitanja

   

  Diplomirala je 2009. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (grupa: Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću). Avgusta 2011. završila je master akademske studije iz oblasti Tehnika akademskog pisanja. Dobitnica je Brankove nagrade Matice srpske za najbolji diplomski rad.

  Stručne tekstove objavljuje u „Zborniku Matice srpske za književnost i jezik“. Učesnica je projekta „Mentorstvo na vezi  2014“, u okviru programa Antropologija postsocijalizma, antropološka lingvistika (mentor: dr Tanja Petrović, Univerzitet u Novoj Gorici), sa temom: Kosmopolitizam u delima Dragana Velikića.

  Dugogodišnja je članica, vršnjački edukator i PR JAZAS-a. Uređivala je i vodila program Timočke televizije. Piše poeziju i kratke priče.  Radove je objavljivala u „Balkanskom književnom glasniku“, „Trećem trgu“, „Identitetu“, zborniku kratkih priča izdavačke kuće „Alma“, i na internet stranama posvećenim književnosti. Finalistkinja je konkursa za najbolja ostvarenja u oblasti poezije, u organizaciji Drugog Programa Radio Beograda. 

   

  Oblak Jurišin Kaufman, nastavnik montaže

   

  Diplomirao filmsku i TV montažu na Akademiji umetnosti u klasi prof. Andrije Zafranovića. Profesionalni angažman u Srbiji započeo je na RTVBK Telekomu kao montažer. Montirao je TV seriju Jelena u produkciji Powerhouse entertainment. Pre toga je radio u produkcijskoj kuci Mediaverkstaden i Malmoe, Švedska radeći kao montažer dokumentarnih filmova. Radno iskustvo je sticao radeći na izradi mnogih reklama, muzičkih spotova, korporativnih filmovima. Potpisao je nekoliko dokumentarnih i kratkih igranih filmova među kojima su "Drina" u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, serijal "Pravoslavlje" i "Druga strana Srbije"-produkcijska kuća Cinnamon.Pored toga u toku angažmana u produkcijskoj kući Constantin entertainment Serbia radio je na projektima Prvi glas Srbije, Dođi na večeru, Izađi na crtu... Profesor je montaže u srednjoj školi “Artimedia. redstavljen na značajnim festivalima i konferencijama kakvi su: Bitef, Performing the world (Njujork), Man engage (Nju Delhi) i drugi.

   

  Ivan Pecikoza, nastavnik režije i istorije pozorišta i filma

   

  Završio filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Snimio nekoliko kratkometražnih filmova, sa kojima je učesvovao na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Najviše uspeha imao sa filmovima Paprikarenje i Oktobar, dugometražni omnibus u kome je režirao jednu priču (Revolucija jede svoju decu). Radio na brojnim komercijalnim projektima za nekoliko produkcijskih kuća. Od 2013. drži filmske radionice za osnovce i srednjoškolce, u okviru škole filma.

   

   

  Magdalena Vlajić, nastavnica scenografije i likovne kulture

   

  Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za scenografiju. Master studije za dizajn svetla završila u Italiji na Politehničkom univerzitetu u Milanu. Nakon završenih studija radi u studiju za dizajn svetla (Studio Quintiliani Murano, Como) gde učestvuje na elaboraciji i realizaciji projekata u muzejima u Rimu, Komu, Raveni i Veroni. Potpisuje scenografiju na predstavama: Avgust u okrugu Osejdz (Atelje 212), Grk Zorba (Pozorište na Terazijama), Kumovi (Narodno Pozorište, Zrenjanin), Život iz Početka (Narodno pozorište, Leskovac). Radi kao asistent na predstavama u Pozorištu Mikhailovski u Sankt Peterburgu,  Dojče Operi u Berlinu,  Narodnom pozorištu u Beogradu i Zvezdara Teatru.

   

  Nenad Ćeranić, nastavnik primenjene muzike, osnova snimanja muzike i osnova muzičke produkcije

   

  Diplomirao je Muzičku produkciju pre roka sa ocenom 10 kao prvi u klasi na Akademiji Umetnosti u Beogradu. Juna 2011. godine postao je master muzičke umetnosti. Kao muzički producent i kompozitor dobitnik je internacionalnih nagrada na festivalima: Balkan Music Awards / Sofia , 2010 godine, Suncane Skale / Herceg Novi , 2010 godine, Slavjanski Bazar / Belorusia , 2009 godine. Dobitnik je i najvećeg priznanja koje Akademija Umetnosti u Beogradu dodeljuje, nagrade Sveti Vid, za izuzetan doprinos kulturi I umetnosti. Do Jula 2013 godine , radio je kao docent professor na muzičkoj akademiji univerziteta ,,Alfa” u Beogradu. Od Oktobra 2013 godine radi kao docent professor na Fakultetu digitalnih umetnosti, univerziteta „Metropolitan“ u Beogradu, na odseku za dizajn interaktivnih medija – angažovan je na predmetu dramaturgija zvuka.

   

  Marko Mikić, nastavnik kamere

   

  Na 3. kanalu počinje svoje bavljenje TV poslom. Završio Akademiju Umetnosti i danas kao već afirmisan Direktor Fotografije radi na najznačajnijim projektima RTS-a, gde je i više puta nagrađivan Nagradom Produkcije RTS. Takođe je stalni saradnik svim značajnim privatnim produkcijama, kao i stručni konsultant na drugim TV stanicama. Radi reklame, TV filmove i muzičke spotove, kao i velike koncerte. Od 2011. radi i kao redovan profesor na predmetu Kamera u Srednjoj školi Artimedia.

   

  Milena Minja Bogavac, nastavnica dramaturgije i scenarija

   

  Spisateljica, dramaturškinja, pozorišna rediteljka, scenaristkinja, pesnikinja I radnica u kulturi. Rođena je u Beogradu, 1982. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Komadi su joj prevođeni na brojne jezike, uvršteni u antologije savremene drame, izvođeni u brojnim srpskim i evropskim pozorištima, i predstavljeni na relevantnim festivalima u Avinjonu, Njujojrku, Visbadenu, Londonu, Lidsu i drugim... Dobitnica je nagrada „Borislav Mihajlović- Mihiz“, za dramsko stvaralaštvo, „Josip Kulundžić“ za „izuzetan uspeh u oblasti pozorišta“, dve godišnje nagade Malog pozorišta „Duško Radović“ i nekoliko drugih. Od 1999. sa rediteljkom Jelenom Bogavac, vodi neformalnu, pozorišnu trupu Drama Mental Studio. Trupa je realizovala više od pedeset umetničkih projekata, a nezavisno od rada u trupi, Milena Bogavac sarađuje sa brojnim rediteljima, umetnicima, institucijama i organizacijama među kojima su: Bitef, Bitef teatar, Centar E8, Teorija koja hoda, Per.Art, Forum za novi ples Srpskog narodnog pozorišta i druge... Od 2001. godine, radi u organizaciji Bitefa, a 2015. na ovom festivalu dobila je priznanje za Polifonu autorku (sa četiri predstave u programu Bitef polifonije). Piše i izvodi slem poeziju, a prve dve zbirke: „Ekonomsko propagandna poezija“ (2005) i „Moj slem je duži od tvog“ (2011) objavio joj je Studentski kulturni centar u Novom Sadu. Autorka je romana „Istorija srca“ (Princip Bonart pres, 2012), kao i nekoliko drama objavljenih u različitim izdanjima. Od 2006-2011. radila je kao selektorka i umetnička direktorka Ex teatar festafestivala eksperimentalnog, niskobudžetnog i anagžovanog pozorišnog izraza u Pančevu. Od 2009. godine, članica je kreativnog tima omladinske organizacije Centar E8, uokviru koje je režirala nekoliko uspešnih i višestruko nagrađivanih predstava, sa mladima i za mlade. U saradnji sa Vojislavom Arisćem, razvija metod kolektivnog autorstva, nazvan „Pozorište kao omladinski rad“, predstavljen na značajnim festivalima i konferencijama kakvi su: Bitef, Performing the world (Njujork), Man engage (Nju Delhi) i drugi. Pisala je scenarija za više filmova i serija, od kojih su najznačajniji „Pored mene“ (u režiji Stevana Filipovića; Zlatna arena u međunarodnoj selekciji 62. Pulskog filmskog festivala; Nagrada mlade publike na Sarajevo film festivalu 2015.) i tri epizode serijala „Otvorena vrata“. Od 2015. godine članica je upravnog odbora srpskog ogranka ASSITEJ-a, globalne mreže za unapređenje pozorišta za decu i mlade, a od 2016. i članica upravnog odbora Bitef festivala. Redovno vodi radionice zasnovane na upotrebi pozorišta u edukaciji, radionice pisanja i izvođenja slem poezije i radionice za razvoj dramskog teksta.

  Share